Over ons

UvA Pride is het platform voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LGBT’s) die werkzaam zijn of studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

De Stichting UvA Pride is formeel opgericht op 16 april 2009. Hier vind je een korte beschrijving over wat wij doen en waarom; meer daarover kun je lezen in onze missie. En klik hier om kennis te maken met het bestuur!


UvA Pride is een sociaal netwerk, kenniscentrum en emancipatiebeweging:

Sociaal netwerk – UvA Pride organiseert allerlei sociale activiteiten. Zo hebben we elke eerste vrijdag van de maand een borrel, altijd druk en gezellig! Ook organiseren we soms feesten, optredens, barbecues en andere sociale activiteiten. Kom dus zeker eens langs (en neem gerust je vrienden mee)!


>>> Klik hier voor meer informatie over ons sociale netwerk.
Kenniscentrum – UvA Pride wil ook graag de grote hoeveelheid wetenschappelijke kennis over gender en seksualiteit op de UvA en andere universiteiten onder een breder publiek verspreiden. Voorafgaand aan elke borrel is er een lezing over LGBT-gerelateerd onderzoek, en ook organiseren we regelmatig debatten, filmavonden en andere inhoudelijke activiteiten. Ook hiervoor ben je van harte uitgenodigd!


>>> Klik hier voor meer informatie over ons kenniscentrum.
Emancipatiebeweging – Naast het creëren van een sociaal netwerk en het verspreiden van kennis is UvA Pride ook bezig met emancipatie. We voelen ons betrokken bij de emancipatie van LGBT’s in brede zin, maar zetten ons ook in voor een klimaat op de universiteit waarin het vanzelfsprekende besef bestaat dat iedereen homoseksueel, biseksueel of transgender kan zijn, dat het prima is als LGBT’s dat vrijuit uiten, en dat daar op een ontspannen manier mee om wordt gegaan. Om dit te bereiken vinden wij het belangrijk dat seksuele diversiteit en de waardering daarvan zoveel mogelijk zichtbaar zijn. Samen met het bestuur van de UvA denken wij na over ideeën om dit vorm te geven, waarbij we ons richten op zowel medewerkers als studenten. Nieuwsgierig wat we precies doen en waarom?
>>> Klik hier voor meer informatie over onze emancipatiebeweging. 
UvA Pride werkt volgens de volgende principes:


Voor iedereen toegankelijk – De activiteiten van UvA Pride zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, dus niet alleen voor LGBT’s. We streven ernaar om onze activiteiten gratis of anders zo goedkoop mogelijk aan te bieden. En hoewel studenten niet schuw zijn om zich te laten zien op onze activiteiten, zijn we er nadrukkelijk ook voor medewerkers en alumni. We zijn geen vereniging dus lid worden is niet nodig (hoewel we het leuk vinden als je ons blijft volgen). In onze agenda vind je onze komende activiteiten. Als je de eerste keer liever niet alleen gaat, zijn wij graag je buddy!


Meedoen – UvA Pride is nadrukkelijk een platform voor iedereen die werkt of studeert aan de UvA, wat wil zeggen dat iedereen in onze achterban van ons netwerk gebruik kan maken. Het bestuur van UvA Pride organiseert regelmatig activiteiten, maar je hoeft geen bestuurslid te zijn om iets te doen voor UvA Pride! Heb jij een leuk idee voor een sociale activiteit, weet je een interessant onderwerp voor een debat of inhoudelijke bijeenkomst, of heb je ideeën over LGBT-emancipatie aan de UvA? Laat het ons vooral weten! We staan ook altijd open voor samenwerking met andere LGBT-gerelateerde instellingen, ook zij kunnen contact met ons opnemen.

uvapride.nl