Paneldiscussie: Kerken en homo-emancipatie

Geplaatst op 4-6-2014 om 15:18.

De Lutherse Gemeente Amsterdam en het Pride Fonds nodigen u graag uit om op dinsdagavond 24 juni de paneldiscussie rondom de “export van homohaat” door kerken bij te wonen in de Oude Lutherse kerk. De discussie zal gaan over de rol van de kerk als tegenstander of medestander van de internationale homo-emancipatie en staat onder leiding van moderator Desanne van Brederode.
De gasten van de avond gaan zich gezamenlijk richten op de volgende vragen: Hoe het komt dat kerk(en) soms als tegenstanders en soms als medestanders optreden inzake homo-emancipatie? Wat is de oorzaak van deze grote verschillen? Waar komt de haat en angst tegen lesbiennes, homoseksuelen biseksuelen en transgenders (LHBT-ers) in Oost-Europa en Afrika vandaan? Hoe kan een dialoog de gevoelens ten positieve keren?

Programma:
19.30: Inloop / Tentoonstelling Photos against Homophobia
20.00: Paneldiscussie
21.00: Vragen
21.30: Borrel

Wij hopen u te mogen ontvangen op deze avond. Als u verdere vragen heeft of u wilt aanmelden voor dit evenement dan kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Paneldiscussie: Kerken – tegenstanders of medestanders van LHBT -emancipatie?


Dinsdag 24 juni 2014
19.30 tot 22.00 uur
Oude Lutherse Kerk
Singel 411/hoek Spui
Bereikbaar met tram 1,2,5 (halte Spui) en tram 4,9,14,16,24 (halte Spui/Rokin)
Aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.serier@amnesty.nl

Homorechten wereldwijd onder druk
Overal ter wereld worden mensen vervolgd vanwege hun seksuele oriëntatie of gender-identiteit. Zij die opkomen voor gelijke rechten, betalen een hoge prijs voor hun moed. Deze activisten worden ondersteund door COC Nederland en Amnesty International door middel van het Pride Fonds.


Locatie Paneldiscussie

Oude Lutherse Kerk

Singel 411

1012 WN Amsterdam